Hafatasonu cumartesi ve pazar misafirlerim vardı,
Yeni ofisimden arkadaşım Senem güzel tarifler verdi,
İlk kez yaptığım çıt çıt kurabiye ve kavunlu tavuk göğsü özellikle çok beğenildi,
Hepsinin tarifini istedi arkadaşlar,
O nedenle yayınlamak farz oldu,
Umarım denersiniz ve beğenirsiniz siz de,
Menüde neler mi vardı?
Fellah Köftesi (Annem sağolsun, minik minik şekil vermeyi ve yoğurmayı o yaptı)
Tavuk Salatası (haşlanmış tavuk göğsüne, bol dereotu, ceviz ve turşu ekliyoruz ve süzme yoğurtla karıştırıyoruz)
Meksika Salatası,
Yaz böreği,
Peynirli Yufka Böreği (15 dk. suda beklettim, çıtır çıtır oldu)
Muzlu Rulo Pasta,
Kavunlu Tavuk Göğsü,
Çıt Çıt Kurabiye,
Annem turşu kavurması ve mısır ekmeği yapmış getirdi,

Seviyorum kalabalık sofraları, yaptıklarım da beğenilince çok mutlu oluyorum, Dostlarla olmak şahane, çay-pasta bahane :)))
 

Yaz Böreği
Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet iri havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yumurtanın akı
  • tuz
Hazırlanması:
Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
  1. 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
  2. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Meksika salatası
Malzemeler:
  • 1 kutu Meksika fasulyesi konservesi
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet sivribiber (çok acı olmasın)
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kırılmış baharatlı mısır cipsi.
    Yapılışı:
  1. Meksika fasulyesi, kutudan çıkarıldıktan sonra iyice yıkanır ve suyu süzülür.
  2. Yıkanan dereotu, yeşil soğan ve sivribiber ince ince doğranır ve servis yapacağımız kaba koyulur, servise yakın üstüne zeytinyağı gezdirilir.
  3. Tam servisten önce, kırılmış olan mısır cipsi eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. (Dereotu miktarı ne kadar artarsa tadı da o kadar güzelleşir.)
Muzlu Rulo Pasta Pandispanyası:
    -3 yumurta
    -1 su bardağı şeker
    -yarım cay bardağından biraz az ılık su
    -1 su bardağı un
    -1 paket Kabartma tozu
    -Vanilya
    Kreması:
    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un+1 yemek kaşığı nişasta
    4 yemek kaşığı şeker
    vanilya
    katı yağ(1 kibrit kutusu büyüklüğünde)
    -kakao (göz kararı olur galiba:))
    kremaya ek olarak 1 paket kakaolu krem şanti+1 su bardağından az süt

    Yapılışı:
    Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır, ılık su eklenir.un kabartma tozu,vanilya elenerek eklenir komojen karışım yapılıp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dökülür.önceden ışıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
    Fırından çıktıktan birkaç dakika sonra yağlı kağıdıyla rulo yapılır (soğuyunca yağlı kağıdın çıkması kolay olur ama isterseniz hemen de çıkarabilirsiniz)sonra soğuyunca kreması içine sürülür muz şeftali vs gibi meyveler konularak dolanır.üzeri de aynı kremayla kaplanır.
    kremanın yapılışı:süt un nişasta şeker vanilya sürekli karıştırarak pişirilir,ocaktan alınca katı yağ eklenip mikserle çırpılır (soğuyana kadar bir kaç kez) 1 paket krem şanti ve sütle hazırlanan krem şantiyle pişirilen krema karıştırılır, çırpılır.
    KAVUN SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
    125 gr katı yağ
    1 litre süt
    1 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker
    vanilya
    tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.piştikten snra mikserle çırpılır
    Borcamın dibine kakaolu petibörbisküvi serilir üzerine pişirilen muhallebi sıcakken dökülür.Sonra buzdolabında jölesi hazır olana kadar bekletilir.
    Jölesi
    1 çay bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    1 ya da 1,5 çorba kaşığı nişasta
    1 küçük kavun (büyükse yarısı)
    kavunlar minik minik doğranıp tencereye diğer malzemeler ilave edilir,pişirilir.kavun miktarına göre nişastayı ve şekeri artırabilirisiniz.yaparken tadına bakın:) pişen sosu buzdolabındaki muhallebinin üstüne hemen dökebilirsiniz.:)
    ÇIT ÇIT KURABİYE:
    -1 Paket margarin
    -1 su bardağı sıvı yağ
    -1 çay bardağı haşhaş
    -3 yemek kaşığı tepeli pudra şekeri
    -1 paket kabartma tozu
    -un aldığı kadar (bu ifadeyi hiç sevmesem de bu kurabiye bayağı un alıyor,macun gibi bir kıvamı olacak sert olacak)
    üzeri için tarçın ve pudra şekeri

    tüm malzemeler yoğrulur hamur sert olacak küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapılır.180 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler çatlayıp hafif renk değiştirince fırından alınır.(çok pembeleşince dibi yanabilir dikkat)
    tarçın ve pudra şekeri karıştırılır.miktarları arzuya göre değişir.:)
    kurabiyeler soğuyunca üzerine bu karışım elekle elenir.
    kurabiyeler hazııııır.
    Fellah Köftesi
     Malzemesi:
    • 2 su bardağı kısırlık bulgur(200 gr lık bardak)
    • 1 su bardağı irmik
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 2 yumurta
    • 2 yemek kaşığı salça
    • yeterince tuz
    • yarım su bardağı un
    • karabiber,kimyon, yenibahar ve istadiğiniz köfte baharatlarıda olabilir
    • 2 kilo kadar köfteyi haşlamak için su
    Sos malzemesi:
    • 3 tane domates
    • 4 diş sarımsak
    • 1 türk kavesi fincanı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası ,biber salçasıda olabilir
    • 1tatlı kaşığı kuru nane,pul biber,tarifte yoktu sumakta ekledim
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
    • köftelerin üzerine serpmek için ince kıyılmış maydanoz


6 Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık.Kavunlu tavukgöğsü ilginç bir fikir.Keşke ,fotoğraflasadınız.Merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Of of menüde menü hani ;) eline sağlık afiyet şeker olmuştur artık. Arada böyle mutfak terapisi diyorum ben iyi geliyor insana hele dostlarla yeniliyorsa oda başka güzel. Öperim.

    YanıtlaSil
  3. senin elinden yiyeydik daha iyidi ama şu yaz böreği artık yapan olmadığı için kendim muhakkak deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  4. Mavianne, tariflerden de hiç anlamam ama bu yorum kutusunu es geçeceğim anlamına da gelmez tabii... Ha bir de: Bloguma yaptığınız yorumlar mutluluk verici, ne güzel. Daha çok, daha çok! :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hepside birbirinden lezzetli sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Sana kocaman bir Maşallah gönderiyorum canım...
    Enerjine hayranım...
    Tariflere bayıldım. Fellah köftesi, meksika salatası, yaz böreğinin tariflerini aldım, en kısa sürede yapılacaklar :)
    Ellerine sağlık ve teşekkür ederim canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil